Lendu tõusnud batuudid ja kasvuhooned! Sügistorm tõi kahjusid tuhandete eurode eest

uudised.ee

ERGO kindlustusele esitati seoses möödunud nädala tormiga üle 30 kahjuavalduse kogusummas 45 000 eurot. Kindlustusandja sõnul võib neid juhtumeid veel palju juurde tulla. 

21. oktoobri õhtust alates möllanud tuuled tekitasid peamiselt kahjusid hoonetele ja kodusele varale, millega seoses oli 25. oktoobri lõunaks ERGO kindlustusele esitatud 24 kahjuavaldust. Pooled nendest juhtumitest leidsid aset Harjumaal.

Sõidukitega seotude kahjudest on teatatud viiel korral, mis kõik olid seotud tuule mõjul teele või autole langenud puudega. Sõidukikahjud toimusid Kesk- ja Lõuna-Eestis.

ERGO kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul oli juhtumite põhjuseks valdavalt tugev tuul. "Nagu varasemaltki tormituultega, nii läks ka seekord lendu nii mõnigi batuut, tugev tormituul puhus kokku ühe välibasseini ja lennutas oma kohalt kasvuhoone. Palju kahju tekitasid hoonetele või piirdeaedadel langenud puud, torm kahjustas katuseid ja fassaadi," lausus ta.

Lepvalts lisas, et tormikahjude vältimine ei ole sageli võimalik, aga näiteks batuudid, aiamööbel ja muud sarnased esemed, mis tuule alla võivad võtta, tuleks omanikel tormi eel siiski korralikult kinnitada või õuelt ära tõsta.

Kommentaarid puuduvad