Riigikogu toetas Malis Repsilt saadikupuutumatuse võtmist

Riigikogu toetas üksmeelselt õiguskantsleri ettepanekut võtta riigikogu liikmelt Mailis Repsilt saadikupuutumatus, vahendab BNS.

Õiguskantsleri ettepaneku poolt oli 56 riigikogu saadikut, vastuhääli ja erapooletuid ei olnud. 

Õiguskantsler Ülle Madise nõustus prokuratuuri taotlusega võtta keskerakondlaselt Mailis Repsilt ära saadikupuutumatus, teisipäeval esines ta vastava ettekandega riigikogu ees. 

Septembri keskel ütles Reps ETV-le, et loomulikult tuleb talt saadikupuutumatus ära võtta, sest muidu ei jõuaks süüasi kohtusse ja ei saaks lahendust. 

Haridus- ja teadusministeerium on esitanud endise haridus- ja teadusministri Repsi kriminaalasja raames tsiviilhagi, kuid selle suurust esialgu ei avaldata.

"Tegemist on tsiviilhagiga, mis esitatakse kriminaalasja raames ja kriminaalasja kohtusse saatmisel vaadatakse see läbi koos kriminaalasjaga - see tähendab, et otsustatakse kohtu poolt ka seda, kas tsiviilhagi on põhjendatud koos süüdistatava süüküsimuse lahendamisega ehk kas Reps on teod toime pannud ja süüdi või mitte. Tegemist on tavalise protseduuriga kriminaalasjade menetlemisel, et kannatanu tsiviilhagi esitab," on selgitanud ministeeriumit esindav vandeadvokaat Marko Kairjak.

Reps on kriminaaluurimise all, kuna kahtlustuse kohaselt võis ta ministrina kasutada ministeeriumi vahendeid enda ja oma pere huvides. Reps lahkus ministri ametist mullu novembris. 

Kommentaarid puuduvad