Tuleva aasta võidupüha paraad toimub Kuressaares

uudised.ee

Kaitseliidu korraldatav Võidupüha paraad toimub tuleval aastal Saaremaal Kuressaares, vahendab BNS.

Saaremaa vallavalitsus teatas, et esmaspäeval jõudis vallavalitsusse kiri, milles president Alar Karis andis soovist, et  et 2022. aastal toimuks võidupühale pühendatud paraad 23. juunil Kuressaares. 

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on tegemist väga toreda ja kauaoodatud teatega. „Saaremaa ja saarlaste jaoks oli eriline 2006. aasta võidupüha, kui võõrustasime Eesti esimest ja seni ainsat mereparaadi. 16 aastat hiljem jõuab suur paraad taas meie kodusaarele, kuid seekord Kuressaare linna,” ütles Tuisk.

Vallavanem lisas, et kogu Eesti riigi jaoks olulise ürituse kordaminek sõltub eelkõige koostööst. „Selleks on vaja nii kohalike elanike ja ettevõtjate toetust kui ka toimivat partnerlust paraadi korraldajatega,” sõnas Mikk Tuisk. „Loodetavasti on võidupüha paraadi toimumine Kuressaares meeldejääv nii saarlastele kui ka meie külalistele.”

Võidupüha paraadi korraldab Kaitseliit. Tänavu toimus paraad Paides ja sellel oli ligi 800 osalejat Kaitseliidu, kaitseväe, jõuametkondade ja liitlaste üksustest.

Kommentaarid puuduvad