Kaitsevägi on valmis haiglatele appi kutsuma ka reservväelased

uudised.ee

Kaitseminister Kalle Laanet kinnitas tervise- ja tööministrile saadetud kirjas valmisolekut toetada haiglaid COVID-19 kriisiga toime tulemisel täiendavate parameedikute ja hingamisaparaatidega juhul kui kriis peaks veelgi süvenema, samuti on kaitsevägi valmis appi kutsuma reservväelased, vahendab BNS.

„Kaitsevägi peab toetama ka tsiviilkriiside lahendamist ning tänases keerulises olukorras peame eelkõige toetama meditsiinisüsteemi, et päästa inimelusid. Oleme selleks valmis kaasama ka reservväelased,“ ütles kaitseminister Kalle Laanet, kelle sõnul on kaitsevaldkond panustanud kriisiga toimetulemisse nii isikkoosseisu, meditsiinivarustuse kui isikukaitsevahenditega.

„Kaitsevägi on Lääne-Tallinna keskhaiglale eraldanud kümme hingamisaparaati. Lähiajal saame haiglatele täiendavalt kasutusse anda veel 15 hingamisaparaati,“ ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti.

Ta lisas, et Põhja-Eesti regionaalhaiglas jätkavad nädalaste vahetustega teenistust viis kaitseväe parameediku väljaõppe saanud ajateenijat ning ollakse valmis rakendama ka tegevväelasi.

Kaitseväel on teenistuses nii tegevväelasest parameedikud kui ka ajateenijad, kes on läbinud parameediku väljaõppe. Järgmised ajateenijad lõpetavad parameediku väljaõppe detsembri alguses ning nemadki on valmis vajaduse korral appi minema.

Täpne osutatava abi maht sõltub meditsiinisüsteemi vajadustest ja sotsiaalministeeriumi ametiabi taotlusest.

Kommentaarid puuduvad