Lapsed taas distantsõppele! Tallinna koolijuhtide ühenduse esimees: kõik saavad aru, et häid lahendusi ei ole

Ehkki haridusministeerium on rõhutanud, et praeguses kriisiolukorras jäävad koolid avatuks nii kaua kuni võimalik, on Tallinna linn otsustanud jätta 4.-8. klasside õpilased alates 1. novembrist nädalaks distantsõppele. "Seitsmestes" käis külas Tallinna koolijuhtide ühenduse esimees Raino Liblik, kes rääkis nii koolijuhtide kui vanemate ja laste vaatepunktist käesolevale otsusele. 

Liblik tõdes, et distantsõppele jäämise otsus ei tulnud talle üllatavalt. “Loomulikult on juhtide seas eri arvamusi, aga eks kõik saavad aru, et häid lahendusi ei ole,“ tõdes Liblik ja lisas, et tänases olukorras on oluline mõelda ennetavalt.

Tallinna koolijuhtide ühenduse esimees ise eelistaks, et lapsed saaksid koolis õppimaws käia ning arvab, et koolidele peaks jääma autonoomsus otsuste tegemisel. “Ühtse otsusega üle riigi neid asju ei saa otsustada,” arvas Liblik, kuna koroonaviiruse leviku hetkeline olukord on piirkonniti ja igas koolis niivõrd erinev.

Saatekülaline usub, et koolid saavad Tallinna linna korraldusega hästi hakkama, kuid lihtne see ei pruugi olla. “Eks praktikat koolidel juba ole. Viimased kaks aastat on olnud väljakutsuvad, aga samas õpetlikud,” arvas Liblik.

Liblik rõhutas, et kuigi distantsõpe võib õpilastele meeldida, siis ei tohiks ära unustada vaimset ja sotsiaalset poolt. Tema sõnul on paljudel õpilastel tekkinud õpiraskused ja sotsiaalsed probleemid kaugõppe tõttu.'

Vaata täispikka intervjuud videost:

Kommentaarid puuduvad