Terviseamet hoiatab koroonaviirust neutraliseeriva õhupuhasti eest

uudised.ee

Terviseamet hoiatab tarbijaid koroonaviirust neutraliseeriva õhupuhasti eest, mida eksitavalt levitatakse kui meditsiiniseadet.

Terviseamet hoiatab toote Ion PERENIO IONIC SHIELD™ PEWOW01 Diffuser – CoV kapsliga eest. Toodet reklaamitakse õhupuhastajana, mis neutraliseerib koroonaviiruse osakesi kinnises ruumis.

Terviseameti hinnangul ei vasta toode meditsiiniseadme definitsioonile. Tootja on ekslikult klassifitseerinud oma toote kui klass I meditsiiniseadme ja lisanud seda tutvustavatesse materjalidesse ka vastavasisulised väited.

Levitajal tuleb enne selle toote müümist veenduda, et viited tootele kui meditsiiniseadmele on eemaldatud nii reklaamidest, kasutusjuhendist kui ka pakendilt ning seadmelt endalt. Toote levitamine meditsiiniseadmena tuleb viivitamatult lõpetada ja korraldada juba müüdud toodete tagasikutsumine. Vajadusel tuleb võtta ühendust tootjaga, et tagada müüdavate toodete korrektne märgistamine ja levitamine.

Tarbijal, kes on ostnud mainitud toote teadmisega, et see on meditsiiniseade või et sellel on meditsiiniline sihtotstarve, on õigus see müügikohta tagastada.

Kommentaarid puuduvad