ÕNNESOOVID! “Eestimaa Au ja Uhkuse” teenetemärgi pälvis Anne Veski

uudised.ee

30. oktoobril andis Barcaly de Tolli Sõprade Klubi üle teenetamärgi "Eestimaa Au ja Uhkus", mille pälvis lauljanna Anne Veski. Teenetemärk anti üle juba kuuendat korda. 

Teenetemärgi eesmärk on tunnustada Eesti soost kui mujalt maailmast pärit inimesi, kes on oma mõjusa tegevuse kaudu aidanud kaasa Eesti tuntuse tõstmisele ettevõtluse, ajaloo, kultuuri või mõne muus valdkonnas. Barclay de Tolly Sõprade Klubi asutasid 2015 aasta alguses ettevõtjad Andrei Dvorjaninov, Siret Liivamägi, Siim Kabrits, Kristel Meos ja Priit Pihelpuu.

"Eile anti mulle üle Barclay de Tolli Sõprade Klubi poolt väljaantav teenetemärk „Eestimaa Au ja Uhkus“. Aitäh. Olen väga tänulik," postitas Anne Veski oma Facebooki. 

Varasematel aastatel on toimunud Barclay de Tolly Sõprade Klubi pidulik kogunemine uusaasta balli formaadis. Seekordne sündmus leidis tulenevalt „olukorrast riigis“ aset väikeses ringis, kus osales vaid klubi eestseisus. Piduliku õhtu muusikalise osa täitsid viiulimängija Hans Christian Aavik ja pianist ning kammermuusik Karolina Žukova.

Varasemalt on „Eestimaa Au ja Uhkus“ teenetemärgi pälvinud Estonia klaverivabriku omanik Indrek Laul, metsosopran Annely Peebo, sumomaadleja Kaido Höövelson, dirigent Neeme Järvi ja „Teeme Ära“ liikumise algataja Rainer Nõlvak.
 

 

Kommentaarid puuduvad