Detsembrist tõuseb soojuse hind Tallinnas pea kahe kolmandiku võrra

uudised.ee

Utilitas tõstab selle aasta detsembrist Tallinna võrgupiirkonnas soojuse hinda praeguselt 50,14 eurolt megavatt-tunnist 83 euroni megavatt-tunni kohta, seega on hinnatõus 65,5 protsenti.

Rapla võrgupiirkonnas tõuseb hind aga praeguselt 63,2 eurolt megavatt-tunnist 72,34 euroni megavatt-tunni kohta, mis teeb hinnatõusuks 14,5 protsenti. 

Energiakontsern Utilitas teatas esmaspäeval, et konkurentsiamet kinnitas uued soojuse piirhinnad Tallinna võrgupiirkonnas, kuhu kuuluvad Tallinn ja Maardu ning Rapla võrgupiirkonnas. Ettevõtte teatel põhjutab soojuse piirhindade tõusu maagaasi erakordselt suur hinnatõus.

Utilitase Haapsalu, Kärdla, Keila, Jõgeva, Valga kaugküttepiirkondades jätkatakse praegu kehtivate piirhindadega. 

Utilitas on Eesti kaugkütteettevõte ja taastuvenergia tootja. Ettevõte varustab soojusega 175 000 kodumajapidamist kaheksas Eesti linnas – Tallinnas, Maardus, Keilas, Raplas, Haapsalus, Kärdlas, Jõgeval ja Valgas ning pakub Tallinnas kaugjahutusteenust. Kontserni ettevõtted käitavad kolme biokütusel töötavat koostootmisjaama, 26 katlamaja ja üheksat päikeseelektrijaama.

Kommentaarid puuduvad