Ettevõtjad on viidud viimase piirini: kurb ja ahastav on näha seda massimõrva, mida riik sooritab

uudised.ee

Meelelahutus- ja toitlustussektoris tegutsev ettevõtja Gert Laasme tegi sotsiaalmeedias avalduse, milles väidab, et riik kehtestab absurdsuseni küündivaid piiranguid meelelahutus- ja toitlustussektoris, kuid mitte mingisugust toetust ettevõtjatele ei paku. Tema sõnul on tegemist ahastava massimõrvaga. 

Koroonapandeemiast tingitud piirangud on viimasel kahel aastal viinud mitmete meelelahutus- ja toitlustusäride sulgemiseni. Tänasest rakendati avalikes siseruumides taaskord liikumispiirang. Liikumispiirang kehtib kella 23-st kuni 6-ni ning mõjutab peamiselt öölokaale ja -klubisid, baare ja teisi meelelahutus- ja lõbustusasutusi. 

Meelelahutusärimees Gert Laasme on aastaid korraldanud iganädalasi suurejoonelisi pidustusi Eestis. Ta on Music Factory tegevjuht ja juhatuse liige hinnatud restoranis MEAT Resto & Butchery. Laasme jagas oma Facebooki kontol Ärilehe artiklit "Hinnatud vegankohvik sulgeb homsest uksed. "Jõud on otsas siin vihkamist kasvavas maailmas" " ning usub, et selliseid postitusi hakkab tulema igapäevaselt. 

Laasme sõnul on valitsuse poolt kehtestatud piirangud kohati absurdsed. Ettevõtja hinnangul pole restoranides kehtestatud piirangutele mingit loogilist tõestust ega vajadust ning need ei kuulu ettevõtte kompetentsti. Sama ajal ei võta riik vastutust selle eest, et enda poolt tekitatud keerulises olukorras ettevõtjaid toetada. 

"Kurb ja ahastav on näha seda massimõrva, mida meie riik hetkel meelelahutus ja toitlustussektori kallal sooritab!" kirjutab Laasme oma postituses. "Ja, et see massimõrv oleks täiuslik, siis selle asemel, et toetada neid valdkondi rahaliselt ja heade sõnadega, saadab lisaks ka veel trahvima ja ähvardama oma ametnikke!" lisab Laasmae. Ta usub, et ei ole mõtet ettevõtjaid trahvida, sest tema hinnangul pankrotti minek on praeguste piirangute tõttu kindel.

"Kaugemale valitsuskabineti lauast ja aeg on tegutseda," kutsub Laasme üles valitsust midagi ette võtma. Ettevõtja sõnul on aeg tegutsemiseks otsakorral. Kuigi ta tõdeb, et mingeid piiranguid on vaja, ei saa riik enda pealt vastutust sajaprotsendiliselt eraettevõtjate kaela lükata. 

Gert Laasme originaalpostitus:

Pilt: erakogu

 

 

 

Kommentaarid puuduvad