Koolides hakatakse õpilasi ja õpetajaid kiirtestima

uudised.ee

Esmaspäevast hakatakse nakatunute kiireks avastamiseks koolides kiirtestima nii õpilasi kui ka õpetajaid. 

Pidurdamaks koolikollete teket nii pärast vaheaega kui ka edaspidi ning avastada nakatunud kiirelt, kavandab haridus- ja teadusministeerium koolides alates 1. novembrist kaks kuni kolm korda nädalas 1.-12. klassi õpilaste ja õpetajate kiirtestimist, ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

"Kiirtestimine toimub lihtsa ja lapsesõbraliku kiirtestiga, mida saavad lapsed ise koolipäeva alguses õpetaja juuresolekul teha," sõnas Kersna ja lisas, et sarnast süsteemi kasutavad paljud Euroopa riigid selleks, et hoida koolid turvaliselt avatud.

Kiirtestimise kõrval hakkab esmaspäevast koolides kehtima uus lihtsustatud karantiini kord. Vaktsineerimata ja koroonat viimase kuue kuu jooksul mittepõdenud lähikontaktsed õpilased nii koolis, huvitegevuses kui ka noorsootööasutuses  peavad jääma koheselt koju ja tegema PCR-testi. Test tuleb teha alates neljandast päevast pärast COVID-19 positiivse testitulemuse saanud inimesega toimunud lähikontakti. Õpilane peab olema kodus kuni testi vastuse saamiseni. Vaktsineeritud haigustunnusteta õpilased ei pea testima ega jääma lähikontaktsena karantiini.

Kuna nakkuse leviku oht on väga kõrge, soovitab ministeerium tungivalt õpetajatel kanda maske ja ka õpilastel tuleks õppehoone üldkasutatavates ruumides maski kanda. Ka soovitab ministeerium planeerida tegevusi õues, hajutada söögivahetundide toimumisaegu ja õppetundide algust ning võimalusel võtta kasutusele koduklasside süsteem.

Kommentaarid puuduvad