Kultuuriminister Anneli Ott astub ametist tagasi ja otsustas end siiski kaitsepookida

uudised.ee

Kultuuriminister Anneli Ott tegi teisipäeval poliitilise avalduse, et lahkub ametist. Poliitringkondade vestlustes öeldi, et väidetavalt väsis Ott lakkamatust kriitikatulvast. “Mina ise olen teinud kõik selleks et kogu meie kultuurivaldkond väljuks sellest kriisist elujõulisena,” alustas Ott oma avaldust.

“Mina selles valitsuses kultuuriministrina jätkata ei saa ja ma astun tagasi,” sõnas Ott, et otsus on tema puhul väga isiklik ja pikalt läbimõeldud. “Ma mõistan, et eriarvamused teevad otsustamise keerulisemaks. Eelkõige, me peame tulema sellest kriisist välja ühtsena. Üksteist sildistades ja solvates me kindlasti ei aita sellele kaasa. Ma arvan, et kõik ministrid, kogu valitsus ja kõik poliitikud üldse peaksid sellest lähtuma, et me teeme tööd kõigi Eestimaa inimeste jaoks ja need seisukohad ja arvamused ei ole õiged või valed, vaid me peame suutma neid mõista ja ära kuulata.”

Kultuuriminister valutab südant ka laste ja noorte pärast, kellele justkui edastatakse sõnumit, et nemad on süüdi, et nende vanavanemad haigestuvad ja surevad. Samuti ei pea ta õigeks seda, et selles keerulises olukorras ei mõelda meetmeid läbi nii, et inimestel oleks võimalus oma tööd jätkata ja tegutseda neile sobival erialal, viidates sellele, et paljud ametikohad ei aktsepteeri enam negatiivseid testitulemusi.

Otti on varasemalt nimetatud vaktsineerimisvastaseks, ent nüüd avaldas minister, et on siiski langetanud otsuse oma vaktsineerimise osas. “Minu vaktsineerimiskuur ei ole täna veel lõppenud ja see otsus oleks viibinud, kui see poleks olnud seotud piirangutega,” tunnistas ta, vihjates, et otsustas siiski õla alla panna ja end kaitsepookida.

Kultuuriminister oli varasemalt valitsuse ainus liige, kes on koroona vastu vaktsineerimata ja ei saanud järjest karmistunud piirangute tõttu osaleda paljudel tema ametis olulistel avalikel üritustel. Seda heitsid ette talle ka kultuuri- ja spordivaldkonnaga tegelevad inimesed. Oktoobris saatis etendusasutuste liit peaminister Kaja Kallasele kirja, andes teada, et Ott ei tegele oma valdkonna probleemidega. Sisuliselt umbusaldasid kultuurinimesed ministrit, aga Ott nägi seda kui kõigest koroonafrustratsiooni ega astunud tagasi.

Anneli Ott tegi avalduse kell 11 Keskerakonna büroos.

Kommentaarid puuduvad