Selgusid kaks vaktsiini, mille tõhusus koroona vastu on teistest nõrgem

uudised.ee

Kuigi vaktsiinid kaitsevad üldjuhul raske haigestumise ja haiglasse sattumise eest, selgub statistikast, et AstraZeneca ja Jansseniga vaktsineeritute kaitse on mRNA vaktsiinidest – Pfizerist ja Modernast – proportsionaalselt nõrgem.

Arvuliselt on enim nakatunuid vaktsineeritud Pfizeri vaktsiiniga Comirnaty, sest Pfizerit on ka kõige enam süstitud, seega on ka selle osakaal nakatunute seas suurim. 

Kõigist AstraZenecaga vaktsineeritutest on aasta jooksul nakatunud proportsionaalselt 5,4 protsenti, Jansseniga vaktsineeritutest 3,2 protsenti, Pfizeriga vaktsineeritutest 2,3 protsenti ning Modernaga vaktsineeritutest 1,1 protsenti. Seega on Pfizeri ja Moderna kaitse nakatumise ärahoidmisel olnud kõige tõhusam.

Loe pikemalt portaalist ERR.

Kommentaarid puuduvad