Lisapiirangud tulekul? Tanel Kiik: oleme praegu kaalukausil

uudised.ee

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on Eesti praegu kaalukausul ehk selgub, kas olemasolevate piirangutega saadakse koroonaviiruse levik pidama või tuleb vastu võtta täiendavaid otsuseid. 

Kiik tõdes, et viirusesse nakatumine jätkuvalt kasvab, kuigi selle tempo on käesoleval nädalal veidi aeglasem kui nädal varem. "Tulge palun esimesel võimalusel vaktsineerima, neid võimalusi on loodud rohkem kui kunagi varem," ütles Kiik, lisades, et need, kellel on süstist möödas vähemalt pool aastat, võiks minna tõhustusdoosi järele. 

Kiige sõnul toetab ta ka teadusnõukogu seisukohta, et kui inimesel on pereliige nakatunud, siis oleks mõistlik jääda koju ja teha võimalusel kaugtööd, olenemata sellest, kas inimene on vaktsineeritud või mitte. "Sellist kohustust ei ole, kuid see oleks mõistlik," märkis Kiik. 

Tema sõnul kohtus ta ka suurhaiglate juhtidega ning olukord on kõige kriitilisem lõuna regioonis, kuid ka põhja regiooni haiglad valmistuvad olukorra halvenemiseks ning avatakse täiendavaid COVID-i voodikohti. "Kuigi loodame, et neid vaja ei lähe," lisas Kiik. 

Ta kritiseeris neid, kes on oma tegevusega tervishoitöötajaid halvustanud, tuues esile ka Varro Vooglaiu algatatud meeleavalduse Tallinnas Vabaduse väljakul, nimetades seda "õuduseks". "Loodan, et midagi sellist rohkem ei toimu," ütles Kiik, lisades, et kui ühiskond teeb kõik endast oleneva viiruse vastases võitluses, saavad ka meedikud sellest tuge. 

Kommentaarid puuduvad