Tõnis Mägi astub esmakordselt vastu teda tabanud kriitikale: minul on kõigest kõrini – las Mart räägib!

uudised.ee

Tõnis Mäele tee usule avanud ja ta Elva järves ristinud pastor Mart Metsala sõnul pole Tõnis äärmuslane ega usufanaatik, kelleks ta on Vabaduse Väljakul meeleavaldusel esinemise pärast tembeldatud. Metsala avab Tõnis Mäe nõusolekul tausta ja põhjusi, mis ajendasid teda esinema skandaalsel meeleavaldusel ja välja ütlema asju, mis on tohutult kirgi sütitanud, vahendab Kroonika.

Tõnis Mägi esmalt Kroonika telefonikõnele ei vasta, kuid helistab peagi tagasi ja ütleb, et ta teab, et ajakirjanik on suhelnud pastor Mart Metsalaga, kes on talle räägitu ka enam-vähem vahendanud, ümber jutustanud. Tõnis leiab, et ongi parem, kui hoopis Mart Metsala räägib. “Minul on kõigest kõrini – las Mart räägib,” sõnab Tõnis. “Ta tunneb mind hästi ja teab, miks ma midagi niisugust teen, nagu teen!”

Pastor Mart Metsala ütleb, et Tõnis ei ole kuhugi ära pööranud ega hulluks hakanud, aga ta on aru saanud asjade sügavamast loogikast. Pastor peab viivuks pausi ja lausub siis: “Tõnis ei ole äärmuslik ega esinda kellegi teise tõekspidamisi. Tõnise tõe ja vale konflikt – tema talub valet teravamalt ja siis on lihtsalt vait olla ka keerulisem.”

Loe refereeritud artiklit lähemalt Kroonikast.

Kommentaarid puuduvad