Märt Avandi karm võitlus alkoholismiga: olen purjuspäi isegi laval käinud

uudised.ee

Tänane “Laser” toob vaatajani eksklusiivsed lõigud näitleja Märt Avandi stand-upist “40” ning heidab pilgu tema võitlusesse alkoholiga.

Näitleja Märt Avandi otsustas lavale tuua paljude Eesti perede valupunkti – alkoholismi. Etenduses aga ei räägi ta mitte ärajoodud nägudega vanameestest, vaid n-ö funktsioneerivatest alkohoolikutest, kes pea igal õhtul pudeli järgi haaravad. 

“Proovidesse hilinemine, proovi saabumine pohmellis peaga. Neid asju on ikka palju olnud. See mind veel ei pidurdanud väga palju,” muheleb Avandi.

Nüüd, mil ta pole kolm aastat juba tilkagi võtnud, saab Avandi aru, et need olid häirekellad, mida ta oleks pidanud kuulda võtma. “Muidugi on see häirekell kui su kohustused hakkavad kannatama ja tugevalt kannatama, siis järelikult ei ole sinuga hästi. Lihtne,” tunnistab Avandi tagantjärele.

Karell tunnistab, et ka temal on tuttav, kes vaevleb alkoholismi käes ja asus juba nädala alguses paaniliselt reedet ootama, et saaks veinipudelilt korgi pealt keerata.

“Veel hullem on kui sa seda reedet enam ei ootagi. Teed lihtsalt selle veini lahti, plõpsti. Milleks oodata, reede on alles nelja päeva pärast, aga mul on praegu ilge janu,” sõnab Avandi ja lisab: “Põhjuse leiab alati. See ei ole probleem, see enesepettus käib murdosasekundiga, et leida põhjus, miks pudel avada.”

Kommentaarid puuduvad