Teadusnõukoda ei tagane: piirangusoovitused jäävad samaks

uudised.ee

Teadusnõukoda soovitab valitsusele samu meetmeid, mida ka varasematel nädalatel: meelelahutuskohad kinni alates kella 21, suurürituste keelamine või mahu vähendamine ja vaktsineeritud lähikontaktsete inimeste eneseisolatsioon, kirjutab Postimees. 

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar rõhutas Postimehele, et nõukoja soovitused on jäänud ikka samaks – soovitatakse vaktsineeritud lähikontaktsete karantiini, maski kandmist, distantsi ja suurürituste vältimist.

«See, et numbrid alla lähevad, annab küll hingamisruumi, kuid olukord ei ole möödas,» toonitas Lutsar. «Kõige olulisem on vaktsineerimine, nii esimeste dooside kui ka tõhustusdooside tegemine. Ma kutsun inimesi üle vaatama, kas nende tõhustusdoosiaeg on käes,» lisas ta.

Nakatumiskõvera ots on alla keeranud ja Lutsari hinnangul võib see tuleneda sellest, et inimesed tunnetasid, kui oluline on praegu igaühe vastutus. «Praegu on nakatumiskoon alla keeranud, kuid päris langust me veel ei näe,» nentis ta.

«Eelmisel nädalal oli hooldekodudes poole rohkem nakatunuid kui nädal varem kokku,» jätkas Lutsar. «See tähendab, et hooldekodudes on eakatel immuunsus nõrk ning seal on suur vajadus tõhustusdooside järele. See on täitsa pommi otsas istumine, kui hooldekodudes on meil vaktsineerimata inimesed,» lausus Lutsar. 

Näiteks veebruaris, kui meil kogus tuure teine koroonapuhang, oli hooldekodudes rahulik, sest enamasti olid seal kõik ära vaktsineeritud. «Ma väga loodan, et me saame tõhustusdoosid hooldekodudes populaarseks,» lausus Lutsar. 

Kommentaarid puuduvad