Eesti arstid Keenias meditsiinitöötajaid õpetamas: operatsioonisaalis lendavad ringi kärbsed ja prügi jäetakse põrandale

uudsed.ee

Eile käisid “Seitsmeste” saates külas üldkirurg Jüri Teras ja anestesioloog Markko Pärtelpoeg. Arstid jõudsid äsja tagasi missioonilt “Eesti arstid päästavad maailma”, mille raames käidi oma kogemusi jagamas ja koolitamas Keenia meditsiinitöötajad. Markkol oli tegemist esimene missiooniga, Jüri töötas Keenias juba kuuendat korda. Arstid rääkisid oma sealsest töötamise kogemusest, igapäevaelust ja arutlesid, milline olukord valitseb Keenia haiglate operatsioonisaalides. Näiteks on tavapärane, et kõik, mis põrandale operatsiooni ajal kukub, see sinna kuni operatsiooni lõpuni ka jääb.

Vaata videost, kuidas kirjeldavad arstid oma kogemusi ning mis neid Keenia meditsiini puhul kõige enam üllatas: 

Kommentaarid puuduvad