Tasub teada! Sven Soiver avaldas kavala nipi, kuidas elektriarvelt raha kokku hoida

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli külas uudistereporter Sven Soiver, kes rääkis, milliseid konkreetseid muudatusi ta oma igapäevaelus teinud on, et elektriarvelt raha kokku hoida.

Sven sai septembrikuu eest ajaloo suurima elektriarve ja see innustas teda tõsisemalt jälgima, millal on mõistlik kodumasinaid tööle panna, et elektrikuludelt vähekenegi kokku hoida. Näiteks kasutab ta hinna jälgimiseks Eesti Energia äppi, kus on ilusti näha, millistel kellaaegadel on kasulik elektrit tarbida. "Ma ei ole hulluks läinud, st standby seadmed jätan ikka sisse ja teen ikka süüa siis, kui on vaja. Pesumasin-kuivati on tõsine röövel," muheleb ta.

Niimoodi elektrihinda ja seadmete kasutust jälgides õnnestus Svenil järgmine arve poole soodsamalt saada. "See natukene distsiplineerib ka, näiteks ei lükka tolmuimejaga koristamist õhtusse, sest päeval on elekter odavam," selgitab ta. 

Kuigi Sven suutis elektriarvelt kokku hoida, polnud see võit siiski midagi meeletut, sest tal puudub elektriküte - tema rekordarve 40 eurot kahanes 25 euroni. "See on selline väike rõõm inimese jaoks. Täiesti mõttetu, aga ikka on rõõm," sõnab ta.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad