Eesti kavandab Poolale praktilise abi andmist seoses migratsioonikriisiga

uudised.ee

Kaitseminister Kalle Laanet märkis neljapäeval valitsus pressibriifil, et Eesti kavandab migratsioonikriisiga silmitsi seisvale Poolale praktilise abi andmist, vahendab BNS.

"Hopmme hommikul otsustame, milles see täpselt seisneb, aga me oleme saatmas inimesi, tehnikat ja kõike seda, mis tegelikult on ühe Euroopa Liidu välispiiri kaitmiseks vaja," ütles Laanet. 

Ta selgitas, et kui esialgu oli Poola seisukohal, et nad ei vaja muud abi peale poliitilise toetuse, siis esmaspäeval andsid nad teada, et ei ütleks ära ka praktilisest abist.  "Ja seda me teeme, peale selle, et oleme juba aidatud ka Leedut. Koostöö on äärmiselt oluline ja olen veendunud, et kui Eestil peaks olema abi vaja, on ka nemad meid valmis aitama," ütles Laanet.

Siseminister Kristian Jaani sõnul on Eestilt abi palunud ka lätlased, soovides 48-tunnise eelhoiatusega 30-liikmelise politseiüksuse saatmist, ja Eesti on sellega ka nõustunud. "See on reaalne tegevus, milleks Eesti on valmis oma naabrite aitamiseks," ütles Jaani, lisades, et praegu on juba 17 Eesti politseinikku abimissioonil Leedus. 

Kommentaarid puuduvad