Tallinna linnavolikogu esimeheks saab Jevgeni Ossinovski

uudised.ee

Tallinnas Keskerakonnaga võimuliidu sõlminud Sotsiaaldemokraatlik Erakond seab linnavolikogu kandidaadiks riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski, kes lahkub riigikogust.  Tallinna piirkonna esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul räägib Ossinovski kasuks tema pikaajaline poliitiline ning mitme valitsuskoalitsiooni töös osalemise kogemus.

Jevgeni Ossinovski kavatseb pärast linnavalitsuse ametisse nimetamist loobuda ka tööst riigikogus, et pühenduda täielikult Tallinna volikogu juhtimisele. 

Kaljulaidist saab volikogus sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees ja ta jätkab samal ajal tööd riigikogu majanduskomisjonis. 

Tallinna linnavolikogu uus koosseis koguneb juba neljapäeva õhtul.

Ettevõtlusvaldkonda kureerivaks abilinnapeaks saab Joosep Vimm, lisaks saavad sotside poolt linnavalitsuse liikmeteks Kaarel Oja kultuuri valdkonnas ning Madle Lippus, kelle valdkonnaks saab olema linnaplaneerimine. 

Lippus on muinsuskaitseameti endine kommunikatsioonijuht ning algatuse Elav Tänav tegevjuht. Kaarel Oja on Teater NO99 ja Telliskivi Loomelinnaku endine tegevjuht ning Eesti Kultuurkapitali ja Vene Teatri nõukogu endine liige. Viimased kaks aastat on ta töötanud nõustamisettevõttes Miltton. Joosep Vimm on siiani töötanud volikogu sotside fraktsiooni nõunikuna. 

Sotsid saavad endale ka üke linnaosavanema koha, nimelt saab Nõmme linnaosavanemaks Lauri Paeveer. Tegemist on Nõmmel elava ettevõtjaga, kes on ka aktiivne kaitseliitlane. 

Linna ööelustrateegiaga hakkab tegelema Natalie Mets.

Kommentaarid puuduvad