Õigustatud käitumine? Keskkonnaministeerium väänas prügi käitlemise statistikat trahvide vältimiseks

Seekordses "Laseris" uuritakse, miks on Eesti riigis prügi käitlemine nii korrapäratu ja miks ikkagi lõpetavad enamus pakendid ahjus, mitte taaskasutuses. Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma sõnul jõuab umbes 60% pakenditest tagasi ringlusesse, aga see on hoopiski väänatud statistika! Tegelikult loodeti lihtsalt niimoodi trahvidest pääseda.

Andmete järgi ostavad kõik toidutootjad teenust, mis näitab paberil justkui nende pakendid läheksid tagasi ringlusesse, ehkki reaalselt seda suurel osal juhtudest ei toimu. Näiteks kinnitas Maks & Moorits, et nemad maksavad Tootjavastutusorganisatsioonile 250 000 eurot aastas selleseest, et saaks linnukese kirja, et neil on taaskasutatav pakend, kuigi ühtegi osa sellest pakendist ei taaskasutata.

Vaata täpsemalt videost!

"Laser" on TV3 eetris juba täna kell 20.30!

Seekordses “Laseris” uuritakse, miks on Eesti riigis prügi käitlemine nii korrapäratu ja miks ikkagi lõpetavad enamus pakendid ahjus, mitte taaskasutuses. Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma sõnul jõuab umbes 60% pakenditest tagasi ringlusesse, aga see on hoopiski väänatud statistika! Tegelikult loodeti lihtsalt niimoodi trahvidest pääseda.

Andmete järgi ostavad kõik toidutootjad teenust, mis näitab paberil justkui nende pakendid läheksid tagasi ringlusesse, ehkki reaalselt seda suurel osal juhtudest ei toimu. Näiteks kinnitas Maks & Moorits, et nemad maksavad Tootjavastutusorganisatsioonile 250 000 eurot aastas selleseest, et saaks linnukese kirja, et neil on taaskasutatav pakend, kuigi ühtegi osa sellest pakendist ei taaskasutata.

Vaata täpsemalt videost!

“Laser” on TV3 eetris juba täna kell 20.30!

Kommentaarid puuduvad