Tallinna koolides taastub järgmisel nädalal kontaktõpe

uudised.ee

Tallinna koolijuhtide kohtumisel otsustati, et järgmisest nädalast ehk 29. novembrist naasevad pealinna koolid kontaktõppele, kuid koolid saavad olukorda hinnates vastavalt vajadusele ise õppekorraldust muuta.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul analüüsiti kohtumisel Tallinna koolijuhtidega hetkeseisu koolides ja arutati õppetegevuse korraldamist edaspidi.

"Oleme pärast sügisvaheaega kahenädalaste tsüklite kaupa ja olukorda hinnates, rakendanud õppeasutusutes koroonakollete ja nakatumisleviku piiramiseks ennetusmeetmeid. Nii rakendasime esmalt ühist lähenemist, kus kõik 4.-8. klassid olid distantsõppel ning seejärel jätkasime osalise e-õppega, kus koolid otsustasid vastavalt olukorrale, mis klass või klassid distantsõppele viia," selgitas Kõlvart.

"Praegust olukorda arvestades on nakatumisnäitajad koolides läinud paremaks ja langenud on ka koolikollete arv, mis näitab, et senised ennetusmeetmed on end õigustanud. Nii jõudsime ka ühise arutelu ja koolijuhtide tagasiside põhjal järeldusele, et järgmisest nädalast saavad üldhariduskoolid jätkata kontaktõppega, kuid koolipõhiselt otsustatakse, kuidas nakatumise puhul hajutatus ja kooliõpe korraldada," märkis ta. 

Kui oktoobri lõpus oli terviseameti andmetel koroonakoldeid Tallinna koolides 48, siis 2. novembri seisuga oli 53 kooli kollet, 8. novembril 61, 16. novembril 52 ning eilse, 22. novembri seisuga oli Tallinnas 42 kooli kollet (594 haigusjuhtu, neist 496 õpilast ja 98 koolitöötajat). Kui varem olid koolikolded peamiselt 1-4 ja 5-9 klassides, siis nüüd on enim lisandunud nakkusjuhtumeid vanusegrupis 1-4 klassini.

79 omavalitsuse hulgas on Tallinn 61. kohal nakatunute arvuga 286 saja tuhande elaniku kohta viimase seitsme päeva arvestuses. Sama näitaja Eestis keskmiselt on 380.

Kommentaarid puuduvad