Ligi sada tuhat eestlast töötab vähemalt kahel töökohal

uudised.ee

Eurostati andmeil töötas tänavu teises kvartalis 6 protsenti 20–64-aastastest Eesti elanikest vähemalt kahel kohal, mis oli üks suurimaid osakaale Euroopa Liidu (EL) riikide seas. 

Kõigist Euroopa Liidus töötajatest töötasid enam kui ühes kohas natuke vähem kui 4 protsenti inimestest, teatas Eurostat. Suurim, koguni 10 protsenti, oli nende osakaal Hollandis. 7-protsendise osakaaluga järgnesid Soome ja Taani ning 6 protsenti töötajatest moodustasid kahel kohal töötajad lisaks Eestile ka Leedus.

Vähim, 0,5 protsenti töötajatest, moodustasid mitme kohaga töölised Bulgaarias, Rumeenias ja Rootsis. 

Terve liidu arvestuses töötasid 57 protsenti mitme töökohaga inimestest teisel kohal kellegi teise ettevõttes, 39 protsenti aga olid iseenda tööandjad. 

20–64-aastastest EL-i elanikest olid iseenda tööandjad kokku 13 protsenti kõigist töötajatest. Neist omakorda kaks kolmandikku ehk 67 protsenti olid mehed. Samas kellegi teise ettevõttes töötajate arvestuses oli sooline erinevus väiksem – neist 52 protsenti olid mehed. 

Enda tööandjad olid enam 55–64-aastased – 17 protsenti. 15–24-aastaste seas oli vastav osakaal 4 protsenti ja 25–54-aastaste seas 13 protsenti. 

Enda tööandjaks olemine oli Eurostati andmeil väheke levinum ka madalama haridusega töötajate seas, kellest seda olid 16 protsenti. Keskmise haridustasemega töötajates seas oli see osakaal 12 protsenti ja kõrge haridustasemega töötajate seas 13 protsenti. 

Kommentaarid puuduvad