Üllatav! Eestlased sarnanevad geneetiliselt 80 protsenti lehmadega ja 60 protsenti banaanidega

“Laseris” uuritakse eestlaste geneetikad ja tuleb välja, et me oleme 60% ulatuses identsed banaanidega, 80% ulatuses ei eristu me lehmadest ja 99% oleme sarnased šimpansitega. See tuleneb sellest, et nii banaanidel kui ka bakteritel on olnud üks ühine eellane kunagi väga ammu ja ka seeõttu, et osad põhifunktsioonid on meil väga sarnased. Näiteks banaaniga on meil sarnane funktsioon DNA kopeerimine. Igas eestlases on ühtlasi tükike 40 000 aastat väljasurnud neandertaali. Huvitava faktina tuleb välja, et umbes 8% meie genoomist on vanad surnud viirused.

“Laseris” uuritakse eestlaste geneetikad ja tuleb välja, et me oleme 60% ulatuses identsed banaanidega, 80% ulatuses ei eristu me lehmadest ja 99% oleme sarnased šimpansitega. See tuleneb sellest, et nii banaanidel kui ka bakteritel on olnud üks ühine eellane kunagi väga ammu ja ka seeõttu, et osad põhifunktsioonid on meil väga sarnased. Näiteks banaaniga on meil sarnane funktsioon DNA kopeerimine. Igas eestlases on ühtlasi tükike 40 000 aastat väljasurnud neandertaali. Huvitava faktina tuleb välja, et umbes 8% meie genoomist on vanad surnud viirused.

Kommentaarid puuduvad