Täna
20. jaan
-1...1
0...3
Homme
21. jaan
-5...0
-7...1

Eesti

Kaja Kallas MEM Cafe skandaali valguses: pole mingit põhjust oma viha politsei peal välja elada

Foto: Margus Pahv/Delfi
12:42 02. detsember 2021
Autor: uudised.ee

Peaminister Kaja Kallas märkis neljapäeval valitsuse pressibriifil, et on vastutustundetu kutsuda poliitilise kasu saamise eesmärgil üles rikkuma riigi kehtestatud koroonareegleid. 

Kallas tänas ja tunnustas politsei ning terviseameti ametnikke, kes igapäevaselt pingutavad, et tagada koroonareeglite täitmist. "Enamus inimesi ja ettevõtjatest on vastutustundlikud ja tänu neile oleme praegu covidi nakatumise osas langustrendis," rääkis Kallas. 

Siiski on valitsusjuhi sõnul ka üksikud erandid. "Igasugused solvangud ja provokatsioonid politsei ja terviseameti suunal on äärmiselt häirivad. Politsei on olnud väga mõistev, rahulik ja leebe ning teeb lihtsalt oma tööd," ütles Kallas. 

Tema sõnul on see riigi usaldusväärsuse küsimus. "Kui on kehtestatud reeglid, siis tuleb neid täita. Pole mingit põhjust oma viha politsei või terviseameti ametnike peale välja valada, nad teevad lihtsalt oma tööd," ütles Kallas. 

Neile poliitilistele jõududele, kes vastuseisu õhutavad, ütles Kallas, et Eesti inimeste usaldus politsei vastu on väga kõrge, koguni 89 protsenti. "See on vastutustundetu poliitilise kasu eesmärgil kutsuda inimesi üles reegleid rikkuma ja oodata veel, et keegi saab viga," ütles Kallas. 

Ta kinnitas, et piiranguvastaste meeleavaldused ei pane valitsust piiranguid muutma, vaid ainus, mis seda teha saab, on nakatumiskõvera oluline langus. "Selleks on vaja aga ennast vaktsineerida ja käituda reegleid järgides," lisas Kallas. 

Koroonavastaste piirangute eiramise juhtnäoks on saanud MEM Cafe pidaja Elvis Brauer, kes on räusanud politseinike peale ja keeldub järjepidevalt järgimast valitsuse kehtestatud koroonareegleid. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Martin Helme aga ei mõista tema tegevust hukka, vastupidi, ta on kinnitanud, et EKRE seisab ühtse jõuna Braueri selja taga. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!