Õiglane? Koroonareegleid eirav Elvis Brauer peab turvafirmale tasuma kolossaalse summa 

uudised.ee

Eile teatas terviseamet, et rakendab Vana-Kalamaja tänaval tegutseva MEM Cafe valdaja suhtes asendustäitmist ning alates 2. detsembrist aitab ettevõtte suletuna hoidmist tagada turvaettevõte. Turvaettevõtte eest tuleb tasuda omanikul, mille arve võib kerkida üle saja tuhande eurot.  

29. novembril tegi terviseamet MEM Kohvikud OÜ-le ettekirjutuse, millega kohustas sulgema MEM Cafe kuni 31. jaanuarini 2022.

“Ettekirjutuse kohaselt oleks pidanud ettevõtte sulgema MEM Kohvikud OÜ, kuid nad keelduvad ettekirjutuse täitmisest. Niisiis asus Terviseamet ettevõtja asemel ettekirjutust tagama ning teeb seda lepingupartnerist turvafirma kaasabil, “ selgitas terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas. “Leebemate meetoditega ei ole võimalik ettekirjutuse täitmist tagada,” lisa ta.  

Turvaettevõtte kulud tuleb terviseameti korraldusel kanda MEM Cafe omanikul, Elvis Braueril endal. “Hetkel on ametis neli turvameest, et tagada kord ja ohtlikele olukordadele reageerimisvõime. Vajadusel on turvafirma kohviku juures 24/7,” ütles Kaas.  

Terviseameti hinnangul on turvatöötaja töökulu ühes tunnis umbes 22 eurot. See tähendab, et nelja turvatöötaja eest tuleks omanikul tasuda üle kahe tuhande euro ööpäevas. Kui turvafirma püsib kohviku juures kuni 31. jaanuarini ehk kokku 61 päeva, siis tuleb praeguse seisuga omanikul tasuda ca. 130 000 eurot.  

“Sulgemise tagamise aeg võib lüheneda, kui kohviku valdaja esitab Terviseametile kinnituse, et ta hoiab ettevõtte ettekirjutuse lõpuni suletuna,” ütles Kaas.  

Kommentaarid puuduvad