Peaministri sünnipäev maksumaksja raha eest? Kaja Kallas nõuab väite ümberlükkamist

uudised.ee

Kui endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi kaitsja Paul Keres ütles teisipäeval Repsi õigustuseks, et samamoodi korraldas maksumaksja raha eest oma sünnipäevapeo ka peaminister Kaja Kallas, siis nüüd nõuab Kallas, et Keres selle väite ümber lükkaks. 

Kallas kinnitas "Reporterile", et Kerese väide on alatu laim. "Olen saatnud talle juba nõudekirja, et sa selle laimu meedias ümber lükkaks," kinnitas Kallas.  

Teisipäevases intervjuus Kuku raadiole sõnas Repsi advokaat Paul Keres endise ministri kaitseks, et Reps ei tähistanud nooblis restoranis mitte oma sünnipäeva, vaid see oli esinduskogunemine. Keres lisas, et sarnase ürituse olevat korraldanud ka peaminister Kaja Kallas. 

«Samasuguse niinimetatud sünnipäevapeo pidas ju sellel aastal meie peaminister,» sõnas Keres. «17. juunil vist oli meie peaministril sünnipäev, täpselt sellel päeval laekusid kutsed kõikidele valitsuse liikmetele ja lähimatele koostööpartneritele. Samamoodi riigi kulul,» rääkis Keres.

Peaministri büroo kirjeldusel toimus 17. juunil, päev enne Kallase sünnipäeva, selle valitsuse esimene ühine õhtusöök. Einestamine pidanuks toimuma varem, kuid koroonaviiruse leviku tõttu polnud see võimalik. 

«Lisaks valitsuse liikmetele olid tava kohaselt õhtusöögile kutsutud ka mõlema valitsuserakonna fraktsioonide juhid. Reformierakonna poolt Mart Võrklaev ja Keskerakonna poolt toona Mailis Reps. Õhtusöögil puudus igasugune seos peaministri sünnipäevaga ja see oli kõigile osalejatele ka arusaadav,» kinnitas büroo.

Peaminister tähistas sünnipäeva oma lähedastega, väitis büroo.

Kommentaarid puuduvad