Miljonifirma läks mõnesaja euro pärast kohtusse

uudised.ee

Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa miljonifirma Forus Security läks mõnesaja euro pärast kohtusse Tallinna Toiduvedudega ja võitis, kirjutab Postimees. 

Summa, mille üle vaieldi, oli vaielnud firmade jaoks väike: 671 eurot pluss viivis 122 eurot. Forus Security vaidles AS-iga Tallinna Toiduveod. Viimane tellis Sõõrumaa firmalt valveteenust Rahumäe tee 3G-le. Kohtumaterjalidest selgub, et AS Tallinna Toiduveod tasub patrulli väljasõidu eest 12 eurot, ajutiselt mehitatud valve eest 15 eurot, tehniku väljakutse eest neli ning tehnilise valve täisteenuse eest 98,16 eurot tunnist kuus pluss käibemaks.

Forus Security kaebas kohtus, et AS Tallinna Toiduveod jättis talle tasumata 2018. aasta 1. aprillist kuni sama aasta 31. juulini osutatud teenuste eest. Kaebaja viitas, et tal oli Tallinna Toiduvedudega (TT) sõlmitud kirjalik leping küll kadunud, kuid lepingut tõendab see, et 18. veebruaril 2018 sõlmiti lepingu lisa, samuti on TT varem arved tasunud.Forus Security andmetest selgub, et objektil oli probleeme rikkis valvesüsteemi ja metsloomadega.

TT vaidles vastu, kuna Forus Security ei ole neile korduvatele palvetele vaatamata lepingut edastanud. «Hageja küll kostjale valveteenust mingil perioodil justkui osutas, kuid selle täpsed tingimused on ebaselged. Hagile lisatud arved ja väljasõidu raportid ei ühti omavahel,» võib TT põhjenduste kohta lugeda kohtuotsusest.

Harju maakohus ütles põhjendustes, et kuigi määratud tunnihinnad ei ole tõestust leidnud, on nõutud tasu mõistlik, ning andis õiguse Forus Securityle.

Kommentaarid puuduvad