Aina külmemaks läheb: lähipäevade õhutemperatuurid langevad pea kolmekümne miinuskraadini

uudised.ee

Põhja poolt Eesti kohale laienev kõrgrõhuvöönd toob endaga pakast ja nii langeb õhutemperatuur ööl vastu teisipäeva paiguti 27 miinuskraadini. 

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva muutliku pilvisusega ilm. Peamiselt põhjarannikul sajab lund. Tuul pöördub idakaarest põhjakaarde kiirusega 3-9, põhjarannikul puhanguti 12 m/s. Külma on 15-20, kohati -23, pikemate selgimiste korral kuni 27 kraadi. Rannikualadel jäävad õhutemperatuurid -8 ja -14 vahele. Teisipäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm ja kohati sajab lund. Ida-Eestis puhub põhjakaaretuul 3-9, Lääne-Eestis aga muutlik tuul kiirusega 1-7 m/s. Külma on 7-14, saarte rannikul kohati 5 kraadi.

Kolmapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, Virumaa rannikul põhjakaaretuul puhanguti 10 m/s. Külma on 12-17, paiguti kuni 20 kraadi. Saartel ja rannikualadel tuleb 5-11 kraadi külma. Kolmapäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm ja üksikutes kohtades sajab kerget lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul Lääne-Eestis kagusse kiirusega 3-9 m/s. Külma on 6-13, saarte rannikul kohati 3 kraadi.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Üksikutes kohtades sajab kerget lund. Ida-Eestis puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s, Lääne-Eestis kagu- ja idatuul 3-9 m/s. Külma on 10-15, saartel ja kohati rannikul kohati 4-10 kraadi. Neljapäeva päeval on samuti muutliku pilvisusega ilm. Üksikutes kohtades sajab kerget lund. Ida-Eestis puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s, Lääne-Eestis kagu- ja idatuul 3-9, saartel puhanguti 12 m/s. Külma on 7-12, saartel ja kohati rannikul 4-6 kraadi.

Kommentaarid puuduvad