Alustatakse juba sel kuul! 10 küsimust ja vastust laste vaktsineerimise kohta

uudised.ee

Sotsiaalministeerium kinnitas täna 5-11-aastaste laste vaktsineerimise korralduse. Laste vaktsineerimisega alustatakse detsembri teises pooles perearstikeskustes ja haiglates. Esimesed 36 000 lastele mõeldud Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiini peaks Eestisse jõudma detsembri keskel, kirjutab Sotsiaalministeerium.

„Alustame meie laste vaktsineerimist koostöös perearstide ja lastearstidega, kes saavad pakkuda lastele ja lapsevanematele võimalikult turvalist ja tuttavat keskkonda. Meile on oluline, et nii lapsed kui ka nende vanemad tunnevad end mugavalt, saavad esitada oma arstile küsimusi ja vajadusel leida ka julgustust,“ ütles Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler dr Heidi Alasepp.

Vaktsineerimisaegu saab perearsti juures broneerima hakata siis, kui esimesed vaktsiinid on Eestisse jõudnud ning perearstikeskustesse ja haiglatesse laiali saadetud.

Laste vaktsineerimisega seotud küsimustega saab end paremini kurssi viia siin, kuhu on koondatud arstide vastused küsimustele: nagu miks vaktsineerida, kuidas erineb laste vaktsiin täiskasvanute omast jpm.

Loe lähemalt täispikka artiklit siit!

Kommentaarid puuduvad