Müüdud 55 miljoni euroga! Selgus ettevõtte, kes ostab T1 keskuse

uudised.ee

Pankrotihaldurid kuulutasid neljapäeval T1 Mall of Tallinn kaubanduskeskuse kolmanda oksjoni võitjaks võlausaldaja Lintgen Adjacent Investments S.à.r.l, kes omandab keskuse 55 miljoni euro suuruse alghinnaga.

Lingten on T1 kaubanduskeskuse omanikfirma pankrotimenetluses olnud suurim võlausaldaja. Investeerimisfirma omandab pankrotis AS-ile Tallinna Moekombinaat kuuluva Peterburi tee 2 kinnistu koos sellel tegutseva T1 Mall Of Tallinn kaubanduskeskusega.

“Lintgeni eesmärgiks on anda keskusele uus hingamine. Kui Lintgen investeeris T1, siis toetas ta sellega kontseptsiooni, mis seisneb suurepärases, ajaga veelgi paranevas asukohas, kui pidada silmas rajatavat Rail Balticu terminali,” ütles Lintgeni nõustaja Jaan Lott pressiteates.

Lotti sõnul saab hoonest mitmeotstarbeline keskus. Kaubandus koondub kahele alumisele korrusele, rauudtee ja Ülemiste keskuse poolele rajatakse uued sissepääsed ning parandataks esimese ja teise korruse vahelist liikumist.

Kolmandale korrusele lisanduvad bürooruumid, sport ja huvitegevus, terviseteenused ja avalikud teenused. Neljas korrus ei vaja ettevõtte hinnangul olulisi kontseptuaalseid muudatusi. 

Lintgen teatab järgmisel nädalal, kellest saab keskuse uus tegevjuht.

Kinnistu ja keskus on varem olnud oksjonil 85 miljoni eurose ja seejärel 65 miljoni eurose alghinnaga, ent mõlemal puhul kukkus oksjon läbi. Oksjoni kolmandas voorus, 55 miljoni euro suuruse alghinnaga, osales viis pakkujat, kuid tehti üks pakkumine alghinnaga. 

Harju maakohus kuulutas Pro Kapitali kontserni kuuluva AS-i Tallinna Moekombinaat pankroti välja peale riigikohtuni jõudnud vaidlustusprotsessi tänavu juuni alguses. Võlausaldajate esimese üldkoosoleku ajaks 17. juunil oli Moekombinaadile 20 võlausaldaja poolt nõudeid esitatud kokku enam kui 119,5 miljonit eurot. 

Kommentaarid puuduvad