Rahandusminister: energiahinna hüvitise piiri tõstetakse

uudised.ee

Valitsusel on üksmeel elektrihinna kiires ja sihitud leevendamises ehk toetuse maksmises neile peredele, kelle sissetulek jääb allapoole eelmise aasta mediaanpalka ehk 1052 eurot, ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus “Aktuaalsele kaamerale”.

“Meil on üksmeel selles osas, mis puudutab sihitud ja kiiret leevendust nendele peredele, kus sissetulek jääb väiksemaks kui eelmise aasta mediaanpalk, mis summaliselt on väiksem kui 1052 eurot kuus. Ja see leevendus puudutab nii elektrihinda, puudutab ka kodusooja ja ka gaasi hüppelist hinnaralli osalist leevendust või kompenseerimist,” rääkis Pentus-Rosimannus. 

Peaminister Kaja Kallase sõnul kvalifitseeruks piirsissetuleku tõstmisel mediaanpalgani toetusele ligi 320 000 peret ehk ligikaudu 600 000 inimest. Meede maksaks riigile hinnanguliselt 65 miljonit eurot, ütles peaminister neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.  

Riigihalduse minister Jaak Aab selgitas, et meetme kulud oleks ka kvalifitseerumispiiri tõstmisel võimalik katta süsinikdioksiidi (CO2) kvoodimüügi ülelaekumisest. Tänavu on prognoositav ülelaekumine 50 miljonit eurot, aga Aabi sõnul on vajadusel võimalik kasutada ka tuleva aasta ülelaekumisi ning lisaeelarvet vaja poleks. 

Kommentaarid puuduvad