Oleg Gross Lidli sisenemisest turule: olen nii enesekindel vend ja ütlen, et meie kett ikka tuksub edasi

uudised.ee

Saksa kaubanduskett Lidl siseneb Eesti turule. Mida tähendab uue kaubandusketi tulek teistele poodidele? Seitsmeste stuudios kommenteeris olukorda OG Elektra omanik Oleg Gross.

Jaekaubanduse ja toiduainete müük on Eestis väga tugevas konkurentsis. ’’Kui sisendi hinnad tõusevad, siis see automaatselt lõpphinda ei lähe ja me näeme ka seda selgelt, et täna toiduainete hinnad ei ole eriliselt tõusnud. Kuid see tõus kindlasti tuleb ja ma arvan, et see saab olema jaanuarikuu algusest peale,’’ andis Gross ülevaate toimuvast.

Samuti on käima läinud ka palgaralli, sest Lidl on turule sisenemas. ”Meie tõstsime 1. novembrist oma teenindajate palkasid ja reaalselt on müüjad selle juba kätte saanud,” sõnas Oleg Kross. ”Kahjuks ma pean ütlema seda kurvastusega, et Eesti on majanduslikult niivõrd erinevalt arenenud, et kahjuks Narva piirkond, kus inimesed on töötanud mitte meie ketis, on teisi jaekette, kus inimesed töötavad miinimumi eest. Meil on üle miinimumi juba ammu makstud,” märkis Gross. Ühtlasi ütles ta, et nende poekett ikka tuksub edasi ja töötajad võivad kindlad olla, et neil on ka viie aasta pärast töö jaeketis olemas.

Kuula kogu intervjuud lähemalt siit:

Kommentaarid puuduvad