Alkoholiga nädalamuresid maandanud noor mees: leidsin midagi, mis tekitas suurema vau-efekti

uudised.ee

Sarjas "Pihitool: Laagri eri" rääkis saatejuht ja terapeut Margus Sarmet oma teekonnast vaimsesse maailma. Ta kogus suure paki diplomeid ja kraade, aga tundus, et seda tõde ei ole mitte kuski. Ühtlasi oli Margusel suur rõõm teha üheksa inimesega laagrit ja jälgida nende imelist teekonda tervenemise poole.

''Ma olen hästi tänulik, et selline saade nagu ''Laager'' Eestis tehti. Tutvustada kogu seda maailma, mis on peetud nii-öelda ''uhhude'' maailmaks, laiemale üldsusele. Mina tegin üheksa inimesega laagrit ja see on super, et see ekraanile tuli. Loomulikult oli see ka suur vastutus,'' sõnas Margus, kellele tähendas ''Laagri'' juhtimine 12h tööpäeva. ''Kogu aeg oli tegemist, midagi vaja välja mõelda, sättida, organiseerida ja neid hingesid kaadrivälisel ajal hoida. See oli päris pingeline tööpäev ka mulle. Võtsin kaasa jalgratta, aga tegelikult seisis see võttepäeva lõpuni põõsas,'' tegi Sarmet on tegemistest ülevaate.

Margus Sarmetiga vesteldes selgus, et televaatajal jäi ka palju nägemata. ''Näidati aktiivseid praktikaid, aga ei näidatud spirituaalset poolt. Tegelikkuses jäi see kaadri taha, kui palju inimesed muutusid, seda oleks võinud oluliselt rohkem näidata. Eesmärk omaette oli inimese olemust muuta,'' lausus Sarmet. Ta ütles, et kõige suurema eduloo tegi just Ilona. ''Saabudes oli tegu väsinud veidi kühmu vajunud ja veidi segaduses vanema naisega, ära läks õitsev ning särav, energiat täis olen naeratav äge kihvt naine,'' meenutas ta.

Saatejuhi enda teekond vaimsesse maailma oli pikk ja käänuline. ''See hakkas kuskilt noorusest, selliste põhitõdede või ümberlükkamata tõdede otsingutest. Lapsepõlves mul puudusid suured iidolid sellistel teemadel ja seega hakkasin ringi vaatama. Jõudsin kooli, kogusin suure paki diplomeid ja kraade, aga tundus, et seda tõde ei ole mitte kuskil,'' rääkis Sarmet, kes intuitsiooni usaldades sügavamale vaimumaailma jõudis.

''Ma ei saa öelda, et mul oleks olnud mingi eriline madalseis. Olin 33 ringis ja oma esimesed saavutused teinud ning siis tekkis võimalus laiemalt ringi vaadata. Minu probleemiks oli see, et ma ei osanud lõdvestuda ja rööprähklemisest välja tulla. Ainus asi, mis mind lõdvestas, oli alkohol. Seda ka ei tahtnud enam ja kui ma esimesi kordi tajusin, et midagi muud on olemas lõdvestumiseks ja see on nii lihtne, siis oli vau-efekt väga suur. Pole pohmakat ja pole oma raha maha joonud,'' sõnas Margus.

Vaata Margus Sarmeti täispikka intervjuud lähemalt siit:

Kommentaarid puuduvad