Lumeingleid tegev mees ja tüli leivapätsi pärast: loe, milliseid kummalisi väljakutseid sai politsei uusaastaööl

uudised.ee

Eestlastel on ikka kombeks vana aasta ära saatmisel paugutada ja napsitada. Kui sellega mindakse aga liiale, võib juhtuda, et sekkuma peab politsei. Loe Lõuna prefektuuri poolt avaldatud väljavõtet väljakutsetest, millele politsei uusaastaööl reageeris.

Politsei sai teate, et Viljandis on kõnniteel pikali joobes mees. Patrulli saabudes oli mees tõesti teel pikali, aga ütles, et kõik on hästi, tema teeb lihtsalt lumeingleid. Politsei viis ta siiski igaks juhuks ära koju pead välja puhkama. 

Politsei sai teate, et Võrumaal pööras 41-aastane poeg tülli oma emaga. Seda põhjusel, et poeg oli joobes peaga püksi lasknud ning kui ema käskis püksid ära vahetada, sai mees tema peale tigedaks. Patrulli saabudes ei olnud mees ikka veel pükse kuivade vastu vahetanud ning et mees ründas ka politseinikke, viidi ta kainenema. 

Politsei sai teate, et Viljandis paugutas mees relvataolisest esemest õhku. Patrull selgitas, et lasud tehti stardipüstolist, mees oli kaine ja selgitas süütul ilmel, et kuna tal ilutuld ei olnud, tegi selle asemel stardipüstolist pidulikult pauku. Relv võeti hoiule. 

Politsei sai teate, et Valgamaal oleks vaja korrakaitsjate abi, kuna kupli vahelt tilgub vett. Helistajale anti mure lahendamiseks õige kontakt.

Politsei sai teate, et mees ärkas kuskil hoovis. Ei tea, kuidas sinna sai. Ei tea isegi, mis linnas ta on, aga arvab, et kuskil Tallinna külje all. Politseile näitas infosüsteem helistaja asukohaks aga hoopis Võrumaad. Selgus, et mees oli kangete jookidega üle pingutanud ning ärgates ei saanud aru, et on Võru vallas omaenda koduhoovis. Patrulli saabudes tuli mees politseinikele värava peale vastu, tundis oma kodu ära ja vabandas arusaamatuse pärast. 

Politsei sai teate, et Põlvas kutsus mees aastavahetuseks külla ühe sõbra, kes läks napsitamisega hoogu, urineeris korteriomaniku voodi täis ja keeldus soojast sängist lahkumast. Patrull viis üleannetu külalise kainenema. 

Politsei sai teate, et Tõrva suunas kõnnib sõiduteel eakas mees, kes ei leia kodu üles. Patrull sai kiirelt aru, milles mure. Nimelt oli mees Lätist Eestisse ekslema sattunud, mistõttu ei tundunudki ükski maja ega tänav talle tuttav. Läti politsei viis mehe koju.

Politsei sai teate, et Võrus võttis naine mehelt autovõtmed käest, et ta joobnuna sõitma ei läheks. Mees helistas päev hiljem politseile, et ega ta tahagi sõitma minna, aga tunneb muret, et äkki naine ei lukustanud auto uksi ja tema nüüd ka uksi lukku panna ei saa, sest võtmed on ju naise käes. Palus politseid kohale, et see küsiks naiselt võtmed, siis saab autouksed lukku panna. Politseinik pakkus, et mees võiks auto juurde minna ja katsuda lingist, on siis uksed lahti. Uksed olid lukus. 

Politseisse helistas kordi ja kordi joobes Põlvamaa mees, kes ütles, et on väsinud oma ema pärast helistamast ja kui ema on surnud, siis on surnud. Muudkui ropendas, ajas seosetut juttu ja katkestas kõne. Siis helistas jälle uuesti. Politsei selgitas, et tema emaga oli kõik korras, aga ta oli lihtsalt poja numbri blokeerinud, sest ei soovinud pidevalt helistava purjutajaga suhelda. 

Politsei sai teate, et Tartu kesklinnas läksid uue aasta esimestel tundidel kaks meest tülli leivapätsi pärast, mida nad ei suutnud omavahel ära jagada. Rüseluses rebis üks teisel jope varruka küljest. 

Kommentaarid puuduvad