Marko Mihkelson ärevast olukorrast: NATO võiks ka kaitseministrid lähiajal kokku kutsuda

Reedel peavad NATO välisministrid erakorralise koosoleku, kus arutatakse Venemaa vägede koondumist Ukraina piiridele ja üldist julgeolekuteemat Euroopas, mistõttu riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni (RE) sõnul on loogiline ja tervitatav, et NATO ministrid enne selliseid olulisi kohtumisi kokku saavad, vahendab Postimees.

"Eks sellel kohtumisel on üheks teemaks informatsiooni jagamine ja ühiste seisukohtade kujundamine enne 10. jaanuari USA-Venemaa ja 12. jaanuari NATO-Venemaa nõukogu istungit," ütles Mihkelson. "See näitab, et NATO liiderriigid ja USA väga selgelt hoolivad oma liitlastest," rõhutas ta ja lisas, et NATO on liitlaste konsensusel põhinev organisatsioon ning ükski NATO riik ei saa minna kõigi eest rääkima, kui nad ei ole omavahel konsulteerinud.

Mihkelsoni sõnul tuleks ka liikmesriikide kaitseministrid lähiajal kokku kutsuda. "Küsimus on muu hulgas ka selles, kuidas NATO riikidel areneb ühine arusaam Ukrainale kaitserelvastuse andmise asjus. Meil on ka ju aktuaalne see küsimus, kas ameeriklased, soomlased, sakslased tulevad kaasa meie mõttega annetada ukrainlastele kaitserelvastust, mida meil on ja mille ära andmine ei hakka häirima meie endi kaitsevõimet," põhjendas väliskomisjoni esimees.

Kommentaarid puuduvad