Õudne! Toidu hind võib lähiajal pea poole kallimaks muutuda

Toidupoes käies on märgata, et toidu hinnad on järsult tõusnud. Uueks aastaks prognoositakse hinnatõusu aga veelgi ja hetkel on teadmata, kui kõrgel on selle lagi.

Piimatoodete hinnad on juba tõusnud kõrgenenud elektri- ja gaasihindade tõttu, aga nüüd on tõusnud ka toorpiima hind. “Elektri hind ei ole mitte ainult kallis, vaid lausa inetu. Järgmisel aastal maksame 1,5–2 miljonit eurot rohkem,” hindas Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov.

Lisaks piimatoodetele on tõusnud ja tõuseb ka edasi pagaritoodete hind. Eesti Pagari juhataja Ragnar Kõiv kinnitab: “Vilja hind on aastatagusega võrreldes kerkinud 50–60%, suhkur üle 20%, või, margariin ja õli 50%, ning kallinevad edasi.”

Artikkel refereeritud Maalehest.

Mis tõstab toidu hinda? Selleks on:

  • Toorainete hinna tõus.
  • Elektri hinna tõus
  • Gaasi hinna tõus
  • Mootorikütuse hinna tõus
  • Palgasurve ja tööjõukulude tõus
  • Pakkematerjali hinna tõus

Kommentaarid puuduvad