Talllinn plaanib käivitada tasuta muuseumi külastamise pühapäeva

uudised.ee

Tallinn on käivitamas paljudes maailma linnades levinud tava, kus iga kuu esimesel pühapäeval on muuseumid külastajatele tasuta.

„Tallinna koalitsioonilepingus on punkt: „Tagame iga kuu esimesel pühapäeval kõigile tasuta sissepääsu linnale kuuluvatesse muuseumidesse.“ See tähendab, et oleme ka Tallinnas käivitamas paljudes maailma linnades levinud tava, kus iga kuu esimesel pühapäeval on muuseumid külastajatele tasuta,“ selgitas Tallinna abilinnapea Kaarel Oja

Ettevõtmise kaks eesmärki on pakkuda võimalus muuseumite külastuseks neile, kelle jaoks piletihind on takistus, ja tõmmata muuseumitele ja nende tegevusele laiemat tähelepanu ning laiendada sihtgruppe

Tallinna linnal on võimalus alustada tasuta muuseumipühapäevadega Tallinna Linnamuuseumi seitsmes filiaalis, milleks on Linnaelumuuseum, Kindlustustemuuseum, Fotomuuseum, Tallinna vene muuseum, Kalamaja muuseum, Miiamilla lastemuuseum ja Peeter I majamuuseum.

„Hetkel töötame viimaste tehniliste nüanssidega ning seejuures ka kommunikatsioonitegevustega. Küll aga võime juba kinnitada, et esimene tasuta muuseumipühapäev on veebruaris ehk siis 6. veebruaril,“ lisas Oja.

Kommentaarid puuduvad