Elektrihinna tõusu tuules kerkivad ka küttepuude hinnad

uudised.ee

Enamik Viljandimaa kuivade küttepuude pakkujatest on oma varud lõpuni müünud ning praegu tuleb selle kauba eest maksta ülikallist hinda, kirjutab Sakala. 

Kaido Mikkor osaühingust Runorex küsis kuivade puude ruumimeetrist 60 eurot, aga need lõppesid juba mõni nädal tagasi. Nüüd on tal pakkuda vaid kuivi klotse võrkkottides, 40-liitrise koti hind on 2,50 eurot, mullu maksis sama kaup 1,50 euro ringis.

Kolga-Jaani kandis toimetav Andres Nõmmik on üks vähestest, kellel veel kuiva küttepuud pakkuda on, seejuures on need viis aastat kuivanud. Kui septembris küsis ta ruumimeetrist 60 eurot, siis nüüd tahab ta juba 70 eurot.

«Tahtjaid võiks isegi vähem olla,» sõnas Andres Nõmmik. «Olen pensioniealine mees, mis ma ikka nii palju rabelen, aga pean aitama – kuidas sa lased inimestel külmas olla. Need, kes varem elektriga kütsid, on hakanud taas ahjuga kütma ning neil on kiiresti puid vaja. Tundub, et praegu võib kui tahes kõrget hinda küsida, kõik läheb kaubaks.»

Kommentaarid puuduvad