Uus normaalsus? Esimese panga makseterminalil saab nüüdsest kontrollida koroonatõendit

uudised.ee

SEB on lisanud oma terminalide valikusse uue juhtmevaba ja skänneriga makseterminali, mille abil on ettevõtetel võimalik kontrollida COVID-19 digisertifikaate. 

SEB panga hinnangul on äriklientide poolt kasutatavate makseterminalide arv kasvanud viie aastaga 35 protsenti. Seejuures on klientide poolt enim soositud liikuvad ja juhtmevabad makselahendused, teatas pank.

"Pandeemia tõttu võimaldavad üha enam ettevõtjaid oma klientidel kaupade ja teenuste eest tasuda maksekaartidega. Tarbijatele tähendab see mugavust, ettevõtjatele aga efektiivsemat ja kiiremat tegutsemist, lisaks väldivad ettevõtjad valeraha kasutamist, kaob vajadus koolitada töötajaid sularahaga töötamiseks ning kontroll ümberarvutuste tegemiseks," lausus SEB ettevõtete panganduse ärijuht Karl Oskar Haak. 

Uus mobiilne puutetundlik makseterminal töötab SIM-kaardiga mobiilivõrgu ja juhtmevaba ühenduse kaudu ning on ühe laadimisega kasutusvalmis kuni kaks päeva. See tähendab, et neid makseterminale saab olenevalt kaupmeeste vajadustest kasutada nii alaliseks töötamiseks kui ka ringi liikudes. 

Uutes makseterminalides saab tasuda kontakt- ja viipemaksekaartidega, samuti Android ja iOS nutitelefonide ja lisadega. 

Kommentaarid puuduvad