Eestlaste asutatud ettevõtte pakub nüüdsest 18 nädala pikkust tasustatud isaduspuhkust

uudised.ee

Eestis on võimalik seaduse kohaselt isaduspuhkust saada 30 päeva. Eestlaste asutatud Briti finantstehnoloogiaettevõte Wise alustab aga uue puhkusepoliitikaga, mis võetakse kasutusele ettevõtte kontorites kogu maailmas ja tagab 18 nädala pikkuse täispalgalise isapuhkuse. 

Eestis töötavatele inimestele tähendab see seda, et kui senise 30 päeva asemel saavad töötajad täispalgalist isaduspuhkust 18 nädalat ehk 126 päeva, teatas Wise. 

Nimelt on Wise otsustanud kohaldada kõigile oma 3000 töötajale ühtset minimaalset puhkust, lapsehoolduspuhkust ja üldist puhkusepoliitikat. Selle eesmärk on luua parem ja õiglasem ülemaailmne standard, kus Wise'i töötajatel on paindlikkust ja ruumi oma töö tegemiseks olenemata asukohast. Muudatused on osa Wise'i globaalsest puhkuste uuendusest, mis toob kaasa rohkem aega töötajatele.

“Oleme Wise'is rahvusvaheline tiim ja tegutseme ilma piirideta. Kohaldades kõigile tiimiliikmetele ülemaailmset puhkuse miinimumi, kehtestame töö- ja isikliku aja tasakaalustamise standardi. Meile ei ole võõras status quo vaidlustamine ja asjade paremaks muutmine sõltumata sellest, kus inimesed elavad," põhjendas otsust Wise'i kaasasutaja ja tegevjuht Kristo Käärmann.

Minimaalset standardit kohaldatakse igas asukohas, ka siis, kui see on suurem kui kohalik turutava. Turgudel, kus olemasolev pakkumine ületab Wise'i uut poliitikat, jääb see ka edaspidi kehtima. Uusi miinimumnõudeid kohaldatakse ainult seal, kus need pakuvad paremaid võimalusi võrreldes juba olemasolevatega.

Kommentaarid puuduvad