Ettevaatust liikluses! Saartelt saabuv torm muudab olud teedel keeruliseks

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt saabub neljapäeval Lääne-Eestisse ja Harjumaale torm, mis koos tuisu ja temperatuuride langusega muudab teed libedaks ja liiklusolud keerulisteks.

Saartel tugevneb tuul pärastlõunal tormiks, mis levib kogu Lääne-Eestisse ja Harjumaale. Samuti hakkab sadama, esialgu lörtsi, hiljem lund. Prognoosi kohaselt on tormituul kõige tugevam saartel ning see võib tuua teedele murdunud puid.

Tuisk levib õhtu jooksul edasi mandrile, halvendab nähtavust ning muudab teeolud raskeks kogu Lääne-Eestis ning Harjumaal. Lisaks hakkavad õhtul temperatuurid langema ning teed muutuvad jäisteks. Lääne-Eestis ja Harjumaal tasuks õhtutundidel maanteel sõites olla äärmiselt ettevaatlik.

Öösel jätkub tugev lumesadu ja tuisk üle Eesti, ning suuremat lumesadu prognoositakse Virumaale, kus koos tuisuga võivad väiksemad teed hommikuks raskesti läbitavad olla.

Transpordiamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad lume- ja libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teeolud muutuda talvisteks. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Kommentaarid puuduvad