Valitsuse otsus aitab vähendada PCR-testimiste ootejärjekordi

uudised.ee

Valitsuse korralduste järgi ei pea alates esmaspäevast kõik lähikontaktsed kooliõpilased tegema PCR-testi, mistõttu võib terviseameti hinnangul oodata, et murettekitavad pikad järjekorrad testimistele vähenevad.

Koroonaviiruse leviku järsk kasv on tekitanud olukorra, kus koroonaviiruse PCR-testimisele pääsemiseks tuleb oodata mitu päeva, sest järjekorrad testimise aja saamiseks on pikad. Terviseameti hinnangul võib tänu 24. jaanuarist kehtima hakkavale õpilaste lihtsustatud karantiini korrale eeldada, et testimiste järjekorrad vähenevad. 

"Uue korra kohaselt ei pea vaktsineerimata või haigust läbipõdemata lähikontaktsed õpilased karantiini lühendamiseks tegema enam PCR-testi. Õpilane võib teha 5. päeval pärast lähikontakti toimumist antigeeni kiirtesti ja selle negatiivse tulemuse korral kooli naasta," ütles terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel. "Seega kaob lähikontaktsetel õpilastel alates esmaspäevast vajadus registreeruda PCR-testile ning seoses sellega vähenevad oluliselt ka testimisjärjekorrad," hindas Pruudel.

Kui aga lähikontaktsel õpilasel siiski tekivad sümptomid või õpilase kodus tehtud antigeeni kiirtest osutub positiivseks, siis tuleb pöörduda perearstle ja vajadusel saadetakse õpilane PCR testile, lisab Pruudel. Kõikidel perearsti saatekirjaga patsientidele (nii täiskasvanutele kui lastele) on võimalik broneerida aeg testimiseks veebiregistratuuri kaudu, mis mugandab ja kiirendab testimisele aja saamist. 

Pruudeli sõnul avatakse ka vajadusel täiendavad testimispunkte.

Kommentaarid puuduvad