Tallinna Linnapea hoiatab valitsust: mingil hetkel võib linnas katkeda teenuste pakkumine

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart hoiatas kolmapäeval, et kui riigi plaan on saavutada läbipõdemisega karjaimmuunsus, siis võib ühel hetkel katkeda linna teenuste pakkumine. 

Kõlvarti sõnul ootavad inimesed praegu riigilt sõnumit, mida koroonaviiruse uus laine endast kujutab ning kas eesmärk on karjaimmuunsus ehk kõiki ootab läbipõdemine ja uusi piiranguid, sealhulgas haridusasutustes ei ole. 

Kõlvart märkis, et kui sellist arusaama siiski ei ole, siis ootaks riigi poolt selget signaali, mida nakatumise kasvav trend peaks inimeste jaoks tähendama ning milleks tuleb olla valmis. "Praegu tundub, et arusaam on selline, et neljas laine ei ole väga ohtlik ja läheb mööda. Vähemalt me ei näe, et oleks rakendamisel uued meetmed," ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on Tallinnas jätkuvalt kehtimas kollane tase. "Me praegu näeme, et  need meetmed, mida linnavõim varasemalt on rakendanud, on töötanud ja süsteem toimib. Meil on piisavalt töötajaid, samuti ühistranspordis, samas on probleem haridusasutuses. Kui aga eesmärgiks on karjaimmuunsuse tekitamine, siis ei suuda me igal ajahetkel enam tagada mitte pelgalt teenuste kvaliteeti, vaid ka teenuste olemasolu," hoiatas Kõlvart. 

"Mis on siis plaan? Isegi, kui eesmärk on üleüldine läbipõdemine, siis tuleks välja arvutada, millal tekib laviini tipp ja mida siis ette võtta," sõnas Kõlvart.

Kommentaarid puuduvad