Teadmiseks: saabuv lumesadu ja tuisk muudavad liiklemise ohtlikuks

uudised.ee

Ilmateenistuse prognoosi järgi jõuab laupäeva keskpäeva paiku saartele lume- ja lörtsisadu ning tuisk, mis levib edasi mandrile ja tugevneb, muutes teed libedaks ning liiklusolud keeruliseks.

Laupäeva õhtuks tugevneb tuul puhanguti kuni 20, saartel ja läänerannikul 25 meetrini sekundis. Lume-, lörtsisadu ja tuisk muutuvad tugevaks, lääne poole lisandub vihm.

Tiheda saju, tuisu ja tugeva külgtuule tõttu on liiklustingimused erakordselt halvad. Lääne-Eestis ladestub märg lumi traatidele ja on jäiteoht. Tormituul võib murda puid, põhjustada elektrikatkestusi ja häireid praamiliikluses.

Pühapäeva öösel püsivad rasked ilma- ja sõiduolud. Võimalusel tuleks vältida laupäeva õhtul ja öösel liiklusesse minemist. Kuna pühapäeva hommikuks võib maha sadada kohati kuni 25 sentimeetrit lund, võivad väiksemad teed olla hommikul sõiduautodele läbimatud.

Talvistel teedel on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite

Kommentaarid puuduvad