Terviseamet prognoosib haigestumise kasvu: omikrontüvi on Eesti vallutanud

uudised.ee

Terviseameti nädala ülevaatest selgub, et Covid-19 haigestumus on suures kasvutrendis – omikrontüvi on saanud Eestis domineerivaks ning selle tüvega nakatunute haiglaravi vajadus on selgelt kasvamas, kirjutab Postimees. 

Terviseameti andmetel on viimase kahe nädalaga haigestumus kasvanud keskmiselt 72 protsendi võrra kõikides maakondades. Kõige suurem juurdekasv oli Saaremaal 125 protsendiga, Ida-Virumaal 111 protsendiga ja Hiiumaal 94 protsendiga. 

«Haigestumise kasv jätkub. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge,» märkis amet. 

Nakatumiskordaja R on praegu 1,4 juures, vaheapeal oli see tõusnud peaaegu 1,5-ni. 

Kommentaarid puuduvad