Järelhüüded Millingule: karjuvalt ebaõiglane, et suure südamega Eesti patrioot lahkub nii noorena

uudised.ee

Täna varahommikul saabus kurb teade, kus seisis, et Reformierakondlasest riigikogulane ja vabatahtliku päästjana tegutsenud 51-aastane Madis Milling suri päästetöödele sõites ööl vastu neljapäeva terviserikke tõttu. Mitmed kolleegid meenutasid Millingut hea sõnaga ja on šokeeritud, et nii suure südamega mees on meie seast lahkunud.

President Alar Karis kirjutab, et loomulikult ei kaitse riiki ainult relvad, vaid eelkõige inimesed. ”Need sõnad ütles mõned aastad tagasi leitnant Madis Milling. Ta rääkis nagu iseendast: läks 1990. aastal Kaitseliitu, aasta hiljem kaitses augustiputši ajal Tallinnas tele- ja raadiomaja, töötas riigikaitseõpetajana, valiti Riigikogusse, tegutses vabatahtliku päästjana. Õige mees õigel kohal. Nüüd oli siis tema viimane väljakutse, seal Lokuta küla tulekahjul, kuhu Madis Milling jõudis esimesena, sest oli Tõdva vabatahtlikus päästekomandos valves. Riiki kaitsevad eelkõige inimesed… Aga need inimesed võivad kuluda nii, et ise ei tunne ja teised ei märka. Minu sügav kaastunne Madis Millingu lähedastele, sõpradele, kolleegidele,” seisab presidendi postituses.

Poliitik Hanno Pevkur kirjutab sotsiaalmeedias, et uudist kuuldes ei suutnud ta seda uskuda. ”Noor, alati vitaalne ja elurõõmus mõnus kamraad on lahkunud. On karjuvalt ebaõiglane, et mees, kes on nii hingega Eesti patrioot kui olla saab, lahkub nii noorena. Elu on karm ning meenutab ikka ja jälle kui habras võib ta olla. Madise elutee katkes teisi aidates. Nii jääb ta meelde ka mulle, küllap paljudele teistelegi – alati valmis teisi aitama. Ehk nagu ütleb ka päästjate moto – “Jumala auks ja ligimese kaitseks”. Head teed, Sulle taevastele radadele ja sügav kaastunne kõikidele lähedastele. Puhka rahus,” seisis Pevkuri postituses.

Kolleeg ja poliitik Kristen Michal kirjutab oma postituses, et Madis Milling võttis kõike südamega. ”Kui tegi tõsist tööd ja võitles parema maailma eest, põlemisega. Et Eesti püsiks. Kui nalja, siis peaaegu pisarateni. Suur ja avatud süda on maailmas haruldane, aitäh Madis, et olid meiega. Kaastunne lähedastele ja sõpradele,” lausus ta.

Ivi Eenmaa sõnas Kroonikale, et see on kohutav. “Me olime pinginaabrid. Ma ei tundnud teda varem üldse, ta oli väga tõsine inimene. Ma ei oskagi midagi öelda. Kolleegina oli ta korralik ja korrektne. Tihti mõtlesin, millise elukutse ta on endale valinud. Olla koheselt valmis inimesi aitama. Tõeliselt suur mees. Ta oli alati valmis teistele appi minema,” sõnas Eenmaa nutma puhkedes.

Kommentaarid puuduvad