Kurb! Suri armastatud näitleja ja poliitik Madis Milling

uudised.ee

Reformierakondlasest riigikogulane ja vabatahtliku päästjana tegutsenud 51-aastane Madis Milling suri päästetöödele sõites ööl vastu neljapäeva terviserikke tõttu. 

Madis Milling jõudis 3. veebruari öösel esimesena Saku vallas toimunud tulekahju sündmuskohale ja alustas päästetegevusi. Päästetööde käigus kukkus ta kokku. Teda elustas kohapeal viibinud kiirabi, kuid see ei andnud tulemusi.

"Madis Milling näitas eeskujuga, kuidas panna käed külge, et teha oma elukeskkond turvalisemaks paigaks," ütles päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. "Lisaks paakauto juhtimisele ja päästesündmustel osalemisele tegi Madis suurt tööd ka vabatahtliku pääste populariseerimisel nii avalikkuses kui ka parlamendis. Tunnen traagilise kaotuse puhul südamest kaasa Madise perele, sõpradele ja kolleegidele! On olnud au panustada koos Madisega suures päästevõrgustikus," lisas Tammearu.

Madis Millingust sai vabatahtlik päästja 2012. aastal.

Madis Millinguga täna öösel päästesündmusel osalenud päästjatele pakutakse psühholoogilist nõustamist.

Kogu võrgustiku päästehoonetele heisatakse leinalipud ja päästesõidukitele kinnitatakse leinalindid.

Milling alustas teatritegemist Tallinna Pioneeride Palee näiteringis. 1993. aastal lõpetas Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhi eriala.

Madis Milling on töötanud saatejuhina raadiojaamades Ring fm ja Raadio 3.

Alates 1990. aastast kuulus Madis Milling Kaitseliitu. 2004. aastal anti talle lipniku auaste, 2011. aastal leitnandi auaste.

Lahkunut meenutab ka Reformierakond.

"Meid tabas täna öösel väga kurb kaotus, nimelt suri terviserikke tagajärjel meie hea kaaslane Madis Milling. Madis jääb meile alatiseks meelde heatujulise, abivalmi ja kohusetundliku kollegina, kelle südameasjadeks olid Eesti julgeolek ja siseturvalisus. Saadikuna ei teinud ta neis valdkondades suuri sõnu, vaid pani ise käed külge aktiivse kaitseliitlasena Tallinna malevas ja vabatahtliku päästjana Saue komandos. Just päästetööga seotud väljakutsel Madist saatuslik terviserike tabaski. Sügav kaastunne Madise perele, lähedastele ja sõpradele," seisab erakonna ühismeedia postituses.

Avaldame lahkunu lähedastele kaastunnet.

Kommentaarid puuduvad