Lootuskiir terendab! Kaja Kallas: koroonatõend võib kaduda 21. veebruaril

uudised.ee

Valitsuskabinet otsustas kolmapäeval, et koroonaviiruse kontrollimeetmed leevenevad järk-järgult ja 17. veebruaril selgub, kas COVID-19 digitõend kaob 21. veebruaril.

Kallas kirjutas oma sotsiaalmeediapostituses, et valitsus on kriisi ajal püüdnud hoida ühiskonda võimalikult avatuna. "See on meil suures pildis õnnestunud. Võrreldes teiste riikidega on Eesti kontrollimeetmed olnud palju leebemad," märkis ta.

"Teisipäeval otsustasime valitsuskabinetis, et kontrollimeetmed leevenevad järk-järgult ja alustame lastest ja noortest. Meetmete leevendamisel manitsevad ettevaatlikkusele nii teadusnõukoda, Terviseamet kui ka arstid ja tervishoiutöötajad, kes viiruse leviku tõttu suure töökoorma all ägavad. Seetõttu saame siseriiklikult COVID-19 tõendist loobuda, kui lähinädalatel koroonaviirusega haiglasse sattuvate inimeste hulk ei kasva," teatas ta.

Kallase sõnul on koalitsioonipartnerid tänaseks kokku leppinud kolmes kontrollimeetmete leevendamise sammus: alates 7. veebruarist ei pea karantiini jääma koolis, lasteaias või huviringis Covid-positiivsega lähikontaktis olnud lapsed ja õpilased, sõltumata sellest, kas nad on vaktsineeritud või vaktsineerimata.

Alates 14. veebruarist ei küsita alaealistelt enam Covid-tõendit ning kui 17. veebruari seisuga on eelneva 10 päeva jooksul haiglasse jõudnud keskmiselt alla 25 sümptomaatilise COVID-19 patsiendi päevas, siis lõpetatakse COVID-tõendi nõue kõigile alates 21. veebruarist.

"Meedikud panevad südamele, et vaktsineerimine ja tõhustusdoosi tegemine kaitseb raske haigestumise eest ning annab meile selle piirangutevabaduse, mida me kõik ihkame," märkis Kallas.

Kommentaarid puuduvad