Kas 4-päevane töönädal võiks Eestis realiseeruda? Personalijuht: just praegu on selleks õige aeg

uudised.ee

Üha enam katsetavad mitmed riigid üle maailma 5-päevase töönädala asemel 4-päevast töönädalat. Kas selline asi võiks juhtuda ja toimida ka Eestis? “Seitsmeste” stuudios on külas personalijuhtimise ekspert Helo Tamme.

4-päevane töönädal võib kõlada justkui unistusena, aga Tamme sõnul see päris nii siiski ei ole. “Riigid ja organisatsioonid, kes seda rakendanud on, on öelnud, et produktiivsus säilib inimestel, aga tööd tehakse ka efektiivsemalt, targemalt ja mõeldakse läbi, mida on vaja teha. Kindlasti on kasutusele võetud ka erinevate protsesside digitaliseerimine, mis aitab kiirendada seda tööd,” selgitab Tamme, kuidas ikkagi selline tööformaat toimib.

Eestis näiteks on 4-päevast töönädalat katsetatud Elisas ja tegelikult läks neil hästi ja inimeste tagasiside oli positiivne, aga nad otsustasid hoopiski naaseda tarkade töövormide juurde. “Nende tagasiside oli, et nii intensiivselt lihtsalt ei jaksa pikalt töötada,” räägib Tamme.

4-päevane töönädal tähendabki, et inimene saab puhata 3 ja kas palk muutub või ei muutu sõltub ettevõttest. “Inimesed ei ole valmis töötasus alla minema,” lisab Tamme.

Kas ka meie ühiskond selleks valmis on, vaata intervjuust!

Kommentaarid puuduvad